Супа от грах с карамелизирани ребърца

Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г замразен грах
бялата част на 1 стрък праз
1 морков
1/2 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
2 клонки целина
2-3 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. сушен джоджен
2 бр. свински ребра (300 г)
1/2 глава лук
7-8 с. л. олио
2-3 с. л. соев сос
1 ч. л. захар
1 ч. л. винен оцет



Начин на приготвяне:
1
Супа от грах с карамелизирани ребърца
Лукът, морковът и празът се нарязват наситно, изсипват се в тенджера с 1 литър вряща вода и се варят 10-15 минути.
2
Супа от грах с карамелизирани ребърца 2
Месото се нарязва напречно до кокала, насича се и се поставя в тенджерата. Щом зеленчуците омекнат, се добавя и грахът. Ври още 15 минути.
3
Супа от грах с карамелизирани ребърца 3
Брашното се запържва в загрятото олио. След това леко се охлажда, стриват се бульоните и се наливат 150 мл топла вода, като се бърка. Кипва се, за да се разтворят гранулките. Наливат се 4-5 черпака от бульона, като бъркането продължава.
4
Супа от грах с карамелизирани ребърца 4
Парчетата свински ребра се изваждат и се подсушават. Супата се застройва с брашнената смес, подправя се с наситнена целина и с джоджен и се вари още 3-4 минути.
5
Супа от грах с карамелизирани ребърца 5
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва за 2 минути в предварително загрятото олио. След това се добавят ребрата и щом се зачервят, се налива соевият сос и се поръсва със захар. Бърка се, докато течността се изпари и захарта се карамелизира.
6
Супа от грах с карамелизирани ребърца 6
Във всяка порция от супата се поставят по няколко карамелизирани ребърца. Декорира се с пера пресен лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: