Супа от грах с кисело мляко и скариди

Студена, свежа и пикантна
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави лук шалот
4 скилидки чесън
1 с. л. кориандър на зърна
1–2 с. л. зехтин
2 люти зелени чушки (сорт „Шипка“)
800 г кисело мляко (4,5%)
500 г замразен грах
300 г бланширани скариди
2 лайма
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от грах с кисело мляко и скариди
Кориандърът се запича на сух тиган и се стрива в хаванче.
2
Супа от грах с кисело мляко и скариди 2
Лукът и чесънът се наситняват и се пускат в тенджера със сгорещения зехтин. Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците, прибавят се наситнените люти чушки и кориандърът, похлупва се и се оставя, да се задушат.
3
Супа от грах с кисело мляко и скариди 3
След това се наливат още около 300 мл вода и щом кипне, се добавя размразеният грах.
4
Супа от грах с кисело мляко и скариди 4
Готви се около минута, прецежда се и се пасира с малко от водата в която се е варил.
5
Супа от грах с кисело мляко и скариди 5
Посолява се, добавя се киселото мляко и отново се пасира.

6
Супа от грах с кисело мляко и скариди 6
Супата се прецежда и се охлажда.
7
Супа от грах с кисело мляко и скариди 7
Добавят се сокът от двата лайма и скаридите, разбърква се и се поднася.


Съвет:
Скаридите, които използваме за тази рецепта са предварително бланширани, но ако желаете, може да ги запържите за кратко, да ги оставите да се охладят и след това да ги добавите в супата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Гледах ви днес, като я представяхте. Чудесна рецепта ми се струва, определено ми се иска да я опитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: