Супа от коприва с тофу

Вегетарианска супа със запържено със соев сос тофу и пресечена застройка от яйце и лимонов сок
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г коприва
3 стръка пресен лук
1 стрък чесън
4-5 стръка магданоз
1 яйце
8 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. девесил
сокът от 1/2 лимон
150 г соево сирене
5-6 репички
2 с. л. соев сос
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Супа от коприва с тофу
Копривата се поставя в съд със студена вода и се измива добре. След това се попарва с вряла вода. Охлажда се отново със студена вода и се нарязва наситно.
2
Супа от коприва с тофу 2
Копривата и нарязаните надребно лук и чесън се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се поръсва брашното, разбърква се и се наливат 1 1/2 л топла вода. Посолява се.
3
Супа от коприва с тофу 3
Доматеното пюре се размива с малко топла вода и се налива в супата. Разбърква се и се оставя да ври около 15 минути.
4
Супа от коприва с тофу 4
Соевото сирене се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио. Полива се със соев сос и след 30 секунди се добавят нарязаните надребно репички. Разбърква се, посолява се и се изсипва в готовата супа.
5
Супа от коприва с тофу 5
Супата се подправя с девесил и нарязан наситно магданоз и ври още няколко минути. Яйцето се разбива заедно с лимоновия сок, след което се налива през цедка в супата. Разбърква се енергично и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: