Супа от леща и спанак

Дата: 15.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г бекон
1 глава лук
3 стръка целина
2 моркова
2 стръка мащерка
1–2 дафинови листа
200 г кафява леща
200 г спанак
1 връзка босилек
30 г сирене „Пармезан“
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от леща и спанакБеконът се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещен съд.
2
Супа от леща и спанак 2Добавя се наситненият лук и след като се позапържи, се сипват морковите и целината, обелени и нарязани на кубчета и също леко се запържват.
3
Супа от леща и спанак 3Слагат се лещата, дафиновите листа и мащерката. Наливат се 2 л вода и се готви, докато продуктите омекнат.
4
Супа от леща и спанак 4След това дафиновият лист и мащерката се отстраняват. Част от супата (около 1/3) се сипва в друг съд и се пасира.
5
Супа от леща и спанак 5След това се връща обратно в съда.
6
Супа от леща и спанак 6Прибавят се нарязаният наедро спанак, наситненият босилек, настърганата лимонова кора, около 1 с. л. лимонов сок и настърганият пармезан.
7
Супа от леща и спанак 7Овкусява се със сол и черен пипер и ако има нужда, се налива още малко вода. Оставя се да кипне и се дърпа от огъня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта