Супа от леща с пилешко

Дата: 25.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кафява леща
300 г пилешко бонфиле
80 г глава целина
2 глави лук
1 морков
1 скилидка чесън
200 г пасирани домати (от консерва)
1 дафинов лист
40 мл зехтин
магданоз за поръсване
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от леща с пилешкоЛещата се сварява в около 1,5 л вода, заедно с дафиновия лист и наситнена глава лук.
2
Супа от леща с пилешко 2Морковът, втората глава лук и целината се почистват, режат се на кубчета и се запържват в половината от зехтина, докато омекнат.
3
Супа от леща с пилешко 3Към тях се сипват наситненият чесън, доматите и лещата, заедно с течността, в която се е варила. Готвят се, докато омекнат.
4
Супа от леща с пилешко 4Пилешкото месо се маже с останалия зехтин, овкусява се със сол и черен пипер, и се готви в силно загрят тиган от двете страни, до златисто.
5
Супа от леща с пилешко 5Реже се на по-малки парчета и се слага при лещата.
6
Супа от леща с пилешко 6Супата се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с наситнен магданоз и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Много вкусна найстина .
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Много вкусна! Аз я направих по-гъста, като яхния(понеже не си падаме по супи)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта