Супа от макарони и спанак

Дата: 05.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави лук
1 л зеленчуков бульон
500 г спанак
150 г дребни макарони
1 яйце
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
20 г краве масло
100 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от макарони и спанакЛукът се наситнява и се запържва в маслото.
2
Супа от макарони и спанак 2Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер, залива се с бульона и се вари 10 минути.
3
Супа от макарони и спанак 3Прибавя се пастата, доливат се около 500 мл вода и се вари, докато пастата омекне.
4
Супа от макарони и спанак 4Спанакът се почиства, наситнява се и се слага в супата. Разбърква се, похлупва се и се оставя за минута–две.
5
Супа от макарони и спанак 5Яйцето се разбива с брашното, към тях се налива малко от бульона, за да се темперира яйцето.
6
Супа от макарони и спанак 6Застройката се сипва постепенно към супата, като се разбърква.
7
Супа от макарони и спанак 7Накрая се добавя настърганото сирене и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2015
Гергана, не е необходимо да готвиш спанака предварително.
5.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
Един бърз въпрос, трябва ли да обработя спанака преди да го сложа при макароните??
4.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Страхотна рецепта, но още не съм я пробвала.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Приготвих я за пръв път със спанак и стана фантастична. Втори път я приготвих с лапад - също толкова добра. Но намалявам количеството паста на половина и увеличавам количеството вода, иначе не ми се получава супа. Идеята за индийското орехче като подправка на спанак е уникално добра! Благодаря на авторите за чудесната рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2015
Ще опитам със застройка на база сос болонезе , но с маргарин брашно и соево мляко за да е постно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта