Супа от макарони и спанак

Лесна и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави лук
1 л зеленчуков бульон
500 г спанак
150 г дребни макарони
1 яйце
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
20 г краве масло
100 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от макарони и спанак
Лукът се наситнява и се запържва в маслото.
2
Супа от макарони и спанак 2
Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер, залива се с бульона и се вари 10 минути.
3
Супа от макарони и спанак 3
Прибавя се пастата, доливат се около 500 мл вода и се вари, докато пастата омекне.
4
Супа от макарони и спанак 4
Спанакът се почиства, наситнява се и се слага в супата. Разбърква се, похлупва се и се оставя за минута–две.
5
Супа от макарони и спанак 5
Яйцето се разбива с брашното, към тях се налива малко от бульона, за да се темперира яйцето.
6
Супа от макарони и спанак 6
Застройката се сипва постепенно към супата, като се разбърква.
7
Супа от макарони и спанак 7
Накрая се добавя настърганото сирене и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2015
Гергана, не е необходимо да готвиш спанака предварително.
5.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
Един бърз въпрос, трябва ли да обработя спанака преди да го сложа при макароните??
4.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Страхотна рецепта, но още не съм я пробвала.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Приготвих я за пръв път със спанак и стана фантастична. Втори път я приготвих с лапад - също толкова добра. Но намалявам количеството паста на половина и увеличавам количеството вода, иначе не ми се получава супа. Идеята за индийското орехче като подправка на спанак е уникално добра! Благодаря на авторите за чудесната рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2015
Ще опитам със застройка на база сос болонезе , но с маргарин брашно и соево мляко за да е постно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: