Супа от пащърнак с картофени топчета и къри

Дата: 17.02.2005
Източник: Бон Апети
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри
 
Необходими продукти:
2 глави пащърнак (400–500г)
50 г краве масло (маргарин)
50 г краве сирене
1/2 л прясно мляко
5 с. л. сухо картофено пюре
2 стръка копър
1 яйце
1 морков (80г)
1 глава лук
1 ч. л. къри
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от пащърнак с картофени топчета и къриГлавите пащърнак се измиват, остъргват се с нож и се нарязват на малки кубчета. Вари се с нарязания наситно лук в около 1 литър вода (водата трябва да покрива зелечуците).
2
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 2Морковът се настъргва на едро ренде, задушава се в маслото, поръсва се с къри и се прибавя в тенджерата.
3
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 3Пюрето се поставя в дълбока купа, в която се налива малко вряла вода. (Трябва да се получи твърда консистенция, доста по-гъста от тази на картофеното пюре.)
4
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 4Сиренето се настъргва в пюрето, добавят се добре разбитият белтък и наситненият копър. Разбърка се и се оставя да престои за кратко.
5
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 5С намаслени ръце от сместа се оформят топчета.
6
Супа от пащърнак с картофени топчета и къри 6Към края на варенето супата се застройва, като в тенджерата се прибавя млякото, жълтъкът се разбива в купа, вътре се налива малко от бульона на супата, разбърква се и се връща в тенджерата. Къкри 1-2 минути, слагат се топчетата и се оттегля от котлона. След 5 минути супата е готова за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта