Супа от пъстърва с миди и скариди

Леко люта, за да охлажда, с аромат на анасон и на море
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2014
Супа от пъстърва с миди и скариди
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (600–800 г)
200 г миди с черупки
150 г пресни скариди
50 мл узо
1 дафинов лист
3 стръка селари
3 моркова
1 люта чушка
30 мл зехтин
1 лимон
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от пъстърва с миди и скариди

Рибата се филетира.

 


2
Супа от пъстърва с миди и скариди 2

Опашките, главите и гръбнака се поставят в тензух заедно с дафиновия лист и разполовената люта чушка. Заливат се с около 2 л вода и се вари за 20 минути. Отпенва се. Когато бульонът е готов, вързопът се отстранява.

 

 


3
Супа от пъстърва с миди и скариди 3

Скаридите се почистват (главите не се отстраняват). Селърито се нарязва косо, на парчета с дебелина 1 см, а морковите – на кръгчета. Мидите се измиват добре.

 


4
Супа от пъстърва с миди и скариди 4

В бульона се поставят нарязаните зеленчуци, налива се узото и се оставя на тих огън, докато зеленчуците поомекнат  (около 5 минути). След това котлонът се изключва и се поставят мидите с черупките и филетата риба, нарязани на парчета с дебелина 4–5 см. Така се пошират за около 5 минути, като бульонът не трябва да завира, а мидите трябва да се отворят. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Супа от пъстърва с миди и скариди 5

Скаридите се овкусяват със сол и черен пипер, запържват се в зехтина и се прибавят в супата.

 


6
Супа от пъстърва с миди и скариди 6

Готовата супа се поднася с наситнения копър и резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Супата е супер вкусна! Това е първата супа,която направих и се получи страхотна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: