Супа от печен чесън

Дата: 04.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за печения чесън:
4 глави чесън
4 стръка мащерка
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за супата:
1,2 л пилешки бульон
120 мл животинска сметана
40 мл зехтин
70 г сирене „Пармезан“
6 скилидки чесън
4 глави лук шалот
2 картофа
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печен чесънГлавите чесън се слагат в тава, поливат се със зехтина, овкусяват се с листенца мащерка, сол и черен пипер на вкус. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Чесънът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това скилидките се изстискват.
2
Супа от печен чесън 2Лукът се реже на полумесеци, суровите скилидки чесън на четири и се запържват в зехтина, докато омекнат.
3
Супа от печен чесън 3Налива се бульонът, слагат се обелени и нарязани на кубчета картофи и печеният чесън. Готви се, докато картофите омекнат.
4
Супа от печен чесън 4Супата се пасира, овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче, налива се и сметаната.
5
Супа от печен чесън 5Сиренето се настъргва и от него в сгорещен сух тиган се прави чипс.
6
Супа от печен чесън 6Супата се поднася с чипса от сирене и по желание – с разбита животинска сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта