Супа от печен карфиол

Дата: 19.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
4 моркова
2 стръка праз
3 скилидки чесън
1 лимон
1,5 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
80 г печени лешници
50 г сирене „Пармезан“
1 ч. л. лют пушен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печен карфиолКарфиолът се разделя на розички. Овкусява се със сол, половината от зехтина, пушения пипер и се разбърква. Пече се около 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печен карфиол 2Морковите и празът се почистват и се режат на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в останалия зехтин, докато омекнат.
3
Супа от печен карфиол 3Заливат се с бульона и се готвят, докато напълно омекнат.
4
Супа от печен карфиол 4Прибавя се половината от карфиола, а когато и той омекне, супата се пасира и се овкусява със сол и лимонов сок.
5
Супа от печен карфиол 5Поднася се с розички печен карфиол, люспи от пармезан и счукани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта