Супа от печен пресен лук

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2002
Супа от печен пресен лук
 
Необходими продукти:
1 л пилешки бульон
100 мл бяло вино
2 връзки пресен лук
3 стръка чесън
3 с. л. олио
1 с. л. кисело мляко
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
фъстъци (орехи)



Начин на приготвяне:
1
Супа от печен пресен лук
Лукът без перата се нарязва на големи кубчета и се слага в по-дълбока тава. Залива се с олио и се пече в силно загрята фурна при температура 200 градуса около 10-15 минути.
2
Супа от печен пресен лук 2
Когато промени цвета си, към него се прибавя нарязаният на малки парчета чесън и печенето продължава още 10 минути. Накрая се слагат перата на лука, пече се 5-10 минути.
3
Супа от печен пресен лук 3
Когато зеленчуците омекнат, се разреждат с вино и се оставят във фурната, докато виното се изпари. Подправят се с червен пипер, дафинов лист и мащерка.
4
Супа от печен пресен лук 4
Налива се бульонът и тавата се запечатва с фолио. Пече се още 20 минути.
5
Супа от печен пресен лук 5
Готовата супа се пресипва в тенджера, дафиновият лист се изважда, пасира се. Супата се поднася в дълбока чиния и се гарнира с кисело мляко и счукани фъстъци. Украсява се със ситно нарязани пера лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: