Супа от печен пресен лук

Дата: 13.05.2002
Източник: Бон Апети
Супа от печен пресен лук
 
Необходими продукти:
1 л пилешки бульон
1 дафинов лист
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. кисело мляко
3 с. л. олио
3 стръка чесън
2 връзки пресен лук
100 мл бяло вино
фъстъци (орехи)
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печен пресен лукЛукът без перата се нарязва на големи кубчета и се слага в по-дълбока тава. Залива се с олио и се пече в силно загрята фурна при температура 200 градуса около 10-15 минути.
2
Супа от печен пресен лук 2Когато промени цвета си, към него се прибавя нарязаният на малки парчета чесън и печенето продължава още 10 минути. Накрая се слагат перата на лука, пече се 5-10 минути.
3
Супа от печен пресен лук 3Когато зеленчуците омекнат, се разреждат с вино и се оставят във фурната, докато виното се изпари. Подправят се с червен пипер, дафинов лист и мащерка.
4
Супа от печен пресен лук 4Налива се бульонът и тавата се запечатва с фолио. Пече се още 20 минути.
5
Супа от печен пресен лук 5Готовата супа се пресипва в тенджера, дафиновият лист се изважда, пасира се. Супата се поднася в дълбока чиния и се гарнира с кисело мляко и счукани фъстъци. Украсява се със ситно нарязани пера лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта