Супа от печени картофи със сирене

Дата: 15.03.2010
Източник: Бон Апети
Супа от печени картофи със сирене
 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
сол на вкус
3–4 стръка копър
3–4 стръка магданоз
1 ч. л. самардала
1 ч. л. червен пипер
30 г краве масло
200 г сирене
4 с. л. олио
1–2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
кубчета сирене за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се остъргват с домакинска грапава гъба, измиват се и се подсушават. Поставят се в тава, поръсват се с олиото и се пекат 45–60 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
2
Лукът се нарязва на колелца, чушката – парченца, и се запържват в маслото за минута. Поръсват се с червения пипер и се заливат с 1,5 л гореща вода. Всичко се посолява и се вари на тих огън 15 минути.
3
Картофите се намачкват заедно с обелките (по желание могат да се обелят) и постепенно се налива малко бульон. Намачкването продължава, докато се получи пюре, което се добавя към бульона с лука и чушката.
4
Накрая се слагат нарязаните надребно магданоз, копър и самардала и варенето продължава още 5 минути, като се разбърква, за да не загори. При сервиране супата се гарнира с кубчета сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Честно казано на мен не ми хареса.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте! Аз не успях да разбера къде се слагат 200-та гр. сирене и към кой бульон (водата с лука и чушките)?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта