Супа от печено цвекло

С ярък цвят и аромат на гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червено цвекло (около 500 г)
100 г заквасена сметана
15 г сушени манатарки
2 скилидки чесън
2 стръка керевиз
1/4 връзка копър
4 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печено цвекло
Цвеклото се измива добре, всяка глава се поставя върху парче алуминиево фолио. Овкусява се със сол и черен пипер и се полива със зехтин.
2
Супа от печено цвекло 2
Завива се хубаво с фолиото, поставя се в тава и се налива малко вода.
3
Супа от печено цвекло 3
Пече се 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
4
Супа от печено цвекло 4
След това се бели и се настъргва.
5
Супа от печено цвекло 5
Гъбите се накисват в гореща вода.
6
Супа от печено цвекло 6
Когато омекнат, се отцеждат и се накълцват, а течността се запазва.
7
Супа от печено цвекло 7
Цвеклото се слага в тенджера, заедно с гъбите, течността, в която са били накиснати, наситнените керевиз и чесън и лимоновия сок.
8
Супа от печено цвекло 8
Заливат се с 1 л вода и се готви 20 минути, докато супата се сгъсти.
9
Супа от печено цвекло 9
Сервира се със заквасена сметана и наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: