Супа от праз, бекон и паста

Дата: 25.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 връзка магданоз
100 г глава целина
2 моркова
1/2 стрък праз
1 дафинов лист
1 кг пилешки фенери
за супата:
4 стръка праз
200 г бекон
1-2 стръка розмарин
150 г паста „Пене“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от праз, бекон и пастаМорковите, целината и празът се почистват, измиват се и се нарязват наедро.
2
Супа от праз, бекон и паста 2Зеленчуците се слагат в дълбока тенджера, прибавят се дафиновият лист, измитите фенери и магданозът.
3
Супа от праз, бекон и паста 3Заливат се със студена вода и се кипва. Готви се на слаб огън за 1 час. След това бульонът се прецежда.
4
Супа от праз, бекон и паста 4Беконът за супата се реже на кубчета, а празът на парчета от 2 см.
5
Супа от праз, бекон и паста 5В тенджера с незалепващо покритие се запържва беконът и след това празът.
6
Супа от праз, бекон и паста 6Налива се бульонът, слагат се и стръковете розмарин. Готви се до омекване на зеленчука.
7
Супа от праз, бекон и паста 7Добавя се пастата и се вари до готовност.
8
Супа от праз, бекон и паста 8Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.

9
Супа от праз, бекон и паста 9Съвети:
Ако направите по-голямо количество бульон, може да го замразите и да имате готов под ръка.
Месото от фенерите може да използвате в тази или друга супа, или пък например за праз с пилешко и яйца на тиган.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта