Супа от праз и резене с орехи

Постна и много ароматна зимна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 стрък праз
1 глава лук
4 бр. карамфил
1 морков
100 г глава целина
1 дафинов лист
1 стрък мащерка

за супата:
4 стръка праз
1 скилидка чесън
1 глава резене
1/2 зелена ябълка
1 с. л. куркума
1 стрък мащерка
40 г печени орехи
2 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от праз и резене с орехи
Бульонът се приготвя като празът, морковът и целината се обелват и се нарязват наедро, а карамфилчетата се набучват в главата лук.
2
Супа от праз и резене с орехи 2
Зеленчуците се слагат в тенджера, заедно с мащерката и дафиновия лист, заливат се с 2,5 л вода и се готвят на слаб огън за около 1 час.
3
Супа от праз и резене с орехи 3
Празът и чесънът за супата се наситняват.
4
Супа от праз и резене с орехи 4
Ябълката се обелва, почиства се от семките и се нарязва на кубчета.
5
Супа от праз и резене с орехи 5
Резенето също се реже на кубчета и ако има листа – се заделят за сервиране.
6
Супа от праз и резене с орехи 6
В зехтина се запържват първо празът и резенето, след това се слагат ябълката и чесънът, и когато и те леко поомекнат, се добавят куркумата и мащерката и се налива 1,8 л от бульона. Готви се на слаб огън за около 30 минути.
7
Супа от праз и резене с орехи 7
След това супата се пасира и се посолява.
8
Супа от праз и резене с орехи 8
Прецежда се.
9
Супа от праз и резене с орехи 9
Сервира се, поръсена с листенца от резенето, едро счукан пипер меланж и натрошените орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Както винаги оригинално, а то се оказа и вкусно. Наистина много малко се знае за резене. Покрай вашата супа доста изчетох за него :) Благодаря Бон Апети!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Канелика, количеството на зеленчуците в никакъв случай не е прекалено голямо и е точно толкова, колкото е необходимо, за да се получи силен, вкусен и ароматен бульон. Както е посочено и в списъка с необходимите продукти - използват се 1 морков и 1 стрък праз, а от главата целина се слагат само 100 грама.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
Ама толкова продукти- моркови, праз и цяла глава целина ИЗХВЪРЛЯТ ли се след сваряване? Вие в ред ли сте? Имате ли представа колко струват тези продукти за да се разхищават само за бульон?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: