Супа от праз с кашкавалени топчета

Дата: 27.10.2004
Източник: Бон Апети
Супа от праз с кашкавалени топчета
 
Необходими продукти:
1 яйце
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с. л. брашно
4 с. л. олио
1 ч. ч. замразен зелен грах
1 ч. ч. царевица
2 стръка целина
3 стръка праз
250 мл прясно мляко
5 с. л. брашно
50 г масло
50 г кашкавал
2-3 щипки индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от праз с кашкавалени топчетаМаслото се оставя да омекне и се разбърква с яйцето. Поставят се 3 лъжици от брашното, добавя се настърганият кашкавал и се изсипва останалото брашно. Разбърква се добре. Оставя се да стегне 10 минути в хладилник.
2
Супа от праз с кашкавалени топчета 2Празът се нарязва на колелца и се задушава под капак на тих огън за 5-6 минути в предварително загрято в тенджера олио. Малко преди да изтекат минутите, се добавя накълцаната целина. След 1 минута се поставя брашното. Запържва се.
3
Супа от праз с кашкавалени топчета 3Добавя се стритият бульон и се налива 1 литър вряла вода. Ароматизира се с индийското орехче. Ври 10-15 минути. Изсипва се царевицата. Супата се оставя да къкри под капак 2-3 минути, след което се добавят прясното мляко и грахът.
4
Супа от праз с кашкавалени топчета 4От кашкавалената смес се оформят малки топчета. Поставят се във вода, която е на точката на кипене. След около минута се изваждат и се поставят в готовата супа.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Много вкусна супа, макар и топчетата да ми се разпаднаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта