Супа от праз със сирене "Крема"

Задушен в масло праз с аромат на целина и застройка (препоръчва се на страдащи от остеопороза)
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 стръка праз
50 г целина
30 г масло
1 1/2 с. л. брашно
2 кубчета пилeшки бульон със зеленчуци
125 г сирене "Крема"
2 жълтъка
3 с. л. кисело мляко



Начин на приготвяне:
1
Супа от праз със сирене
Празът се нарязва наситно, целината се настъргва. Празът се задушава за 3 минути под капак в предварително разтопеното масло.
2
Супа от праз със сирене
Целината се добавя към задушения праз, поръсва се брашното, разбърква се. Наливат се 1 1/2 л гореща вода, стрива се бульонът и се вари 20-30 минути на тих огън.
3
Супа от праз със сирене
Жълтъците се разбиват и се смесват с размекнатото сирене "Крема". В получената хомогенна смес се наливат 4-5 черпака от бульона. Застройката се сипва в тенджерата, като се бърка непрекъснато. Супата се оттегля от котлона и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: