Супа от сирене чедър и бира

Дата: 08.02.2013
Източник: Бон Апети
Супа от сирене чедър и бира
 
Необходими продукти:
300 г сирене „Чедър“
100 г бекон
200 мл светла бира
300 мл пилешки бульон
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. животинска сметана
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. краве масло
2 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от сирене чедър и бира
Маслото се разтопява и в него се запържват на средна температура беконът, лукът и чесънът, нарязани наситно.

 


2
Супа от сирене чедър и бира 2
Наливат се бирата, бульонът и сосът „Уорчестър“. Оставя се да къкри на слаб огън за 4–5 минути.

 


3
Супа от сирене чедър и бира 3
Сипват се млякото и сметаната. Добавя се настърганото сирене. Овкусява се с черен пипер и по желание със сол. Готви се, докато сиренето се разтопи. Разпределя се в купички и се поднася.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта