Супа от царевица и червени чушки

Две супи, поднесени в една чиния – красиво и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 кочана царевица
8 печени червени чушки
1 голям картоф
2 глави лук
1 морков
50 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
80 г краве масло
1 люта червена чушка
250 мл прясно мляко
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
2 тортили
олио за пържене
120 г заквасена сметана
4 стръка магданоз

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от царевица и червени чушки
Зрънцата царевица се отделят с нож от кочана.
2
Супа от царевица и червени чушки 2
Една глава лук, една скилидка чесън, джинджифилът и морковът се наситняват и се запържват в половината от маслото.
3
Супа от царевица и червени чушки 3
Прибавят се зрънцата царевица.
4
Супа от царевица и червени чушки 4
След като се запържат леко, се наливат около 800 мл вода.
5
Супа от царевица и червени чушки 5
Подправя се с дафиновия лист, сол и черен пипер и царевичната супа се оставя за 20 минути на котлона.
6
Супа от царевица и червени чушки 6
Чушките се обелват.
7
Супа от царевица и червени чушки 7
Другата глава лук, скилидката чесън и лютата чушка се наситняват, а картофът се обелва и се реже на кубчета.
8
Супа от царевица и червени чушки 8
Останалото масло се сгорещява.
9
Супа от царевица и червени чушки 9
В него се запържват лукът, чесънът, лютата чушка и мащерката.
10
Супа от царевица и червени чушки 10
Слагат се картофите и се наливат около 800 мл вода.
11
Супа от царевица и червени чушки 11
Прибавят се целите чушки, подправя се със сол и черен пипер и се готви 20 минути на слаб огън.
12
Супа от царевица и червени чушки 12
Към двете супи се налива прясното мляко.
13
Супа от царевица и червени чушки 13
Супите се пасират и след това царевичната се прецежда.
14
Супа от царевица и червени чушки 14
Тортилите се режат на лентички.
15
Супа от царевица и червени чушки 15
Пържат се на маслена баня.
16
Супа от царевица и червени чушки 16
Отцеждат се от излишната мазнина върху салфетка.
17
Супа от царевица и червени чушки 17
В купа едновременно се сипва по 1 черпак от двете супи, така че всяка да заема половината от съда.
18
Супа от царевица и червени чушки 18
Гарнира се със заквасена сметана, хрупкави тортили и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Сготвих само царевичната супа . Не я пласирах оставих както е . Вкуса и е пак същият . Много вкусна всички я харесахме в къщи . Ще ни стане една от любимите .
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Реших да сготвя само царевичната супа. Стана доста течна, след като я прецедих, затова реших да добавя сварени картофи. Така и не се получи тази крем-супа. А също тортилите станаха мазнички... Въпрос на вкус може би. Това за сега е единствената рецепта, която не ми е харесала.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Супата е страхотна! Малко трудно открих кочани царевица по това време, но успях. Спестих си тортилите и ги заместих с купен от пекарна бял френски хляб, който на втория ден обикновено поливам с малко зехтин и го слагам във фурната за 10 мин. Става уникален, хрупкава коричка, мек отвътре. Същевеременно и топъл, напомня ми за детството на село. Като казах село, от там са ми печените чушки, които ги правят върху ламарина и после се прибират в пликове във фризера. Не губят нито част от вкуса си, и зимата са прекрасни.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
чудесна идея
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: