Супа „Писмо от Азия“

Една нетрадиционна супа, която ще ви очарова
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2011
Супа „Писмо от Азия“
 
Необходими продукти:
за” писъмцата”:
1/2 пакет точени кори
200 г телешка кайма
100 г моркови
100 г тиквички
7 г пресен джинджифил
30 г пресен лук
1 с. л. сусамово олио
1 ч. л. соев сос
1 с. л. олио
сол на вкус

за бульона:
1 стрък праз
2 моркова
1 скилидка чесън
30 г пресен джинджифил
кората от 1 лимон
1,5 л телешки бульон
1/4 връзка пресен кориандър
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. соев сос
1 с. л. олио
1 листо лук за завръзване на кориандъра

за гарниране:
4 яйца
листата от 1/4 връзка пресен кориандър


Начин на приготвяне:
1
Супа „Писмо от Азия“

Морковите, тиквичките и джинджифилът се обелват и се настъргват. Слагат се в купа заедно с каймата, наситнения лук и останалите продукти за писъмцата, без корите. Всичко се омесва добре.


2
Супа „Писмо от Азия“ 2

Корите се разделят по две и се разрязват на дълги широки ленти. Намазват се със сусамово олио, слагат се като кръст и в средата се слага от плънката.


3
Супа „Писмо от Азия“ 3

Краищата се загъват и готовите “писъмца” се приготвят на пара за 12–15 минути, като на дъното на съда за готвене се слагат ленти праз, за да не залепват корите.


4
Супа „Писмо от Азия“ 4

Чесънът и джинджифилът за бульона се нарязват наситно и се запържват в уок с олиото.


5
Супа „Писмо от Азия“ 5

Прибавят се праза и морковите, нарязани на шайби. Сипва се бульона и се слагат стеблата от кориандъра, завързани с листото пресен лук.


6
Супа „Писмо от Азия“ 6

Кората на лимона се настъргва и се прибавя. Оставя се да ври до омекване на зеленчуците. Овкусява се със сусамовото олио и соевия сос. Кориандърът се отстранява.


7
Супа „Писмо от Азия“ 7

В подходящи купи се слагат “писъмцата” и се заливат с горещия бульон.


8
Супа „Писмо от Азия“ 8

Отгоре се чукава по 1 едно яйце и купичките се слагат във фурната, за да се запекат яйцата.


9
Супа „Писмо от Азия“ 9

Накрая се поръсва с наситнените листа кориандър и се поднася.

 


Съвети: Ако фурната ви няма функция за приготвяне на пара, използвайте подходящ съд или изпечете “писъмцата”.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: