Супа с морски деликатеси и манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
пипалата от 6–7 калмара
6 рулца от раци
30 г оризово фиде
1 яйце
1 шепа сушени манатарки
1 резен джинджифил
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
4 с. л. олио
2 кубчета пилешки бульон
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. ябълков оцет
2 ч. л. захар
1 с. л. нишесте
1 ч. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Супа с морски деликатеси и манатарки
Джинджифилът, чесънът и пресният лук се наситняват и се запържват в предварително загрятото олио 1–2 минути. Налива се 1,2 л гореща вода, стриват се бульоните и се вари 15 минути.
2
Супа с морски деликатеси и манатарки 2
Шипчетата на пипалата на калмарите се отстраняват и се нарязват надребно заедно с рулцата от раци. Манатарките се заливат с гореща вода.
3
Супа с морски деликатеси и манатарки 3
Доматеното пюре се смесва с оцета и захарта, размива се с малко от бульона и всичко се излива в горещата супа. Добавят се и манатарките заедно с водата, в която са киснали и се разбърква.
4
Супа с морски деликатеси и манатарки 4
Оризовото фиде се залива с гореща вода и се бърка, за да набъбне равномерно. Нишестето се разтваря в студена вода. Във врящата супа се прибавят нарязаните надребно пипала калмари и след като поврат около 3 минути, се сипва нишестето.
5
Супа с морски деликатеси и манатарки 5
Яйцето се разбива с 1 с. л. вода и соев сос и се изсипва в супата през цедка, като се бърка енергично. Сервира се, като в купичките се слага от фидето и рулцата от раци, заливат се със супа и се поръсва с наситнения лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: