Супа с рибени топчета

Дата: 30.06.2011
Източник: Бон Апети
Супа с рибени топчета
 
Необходими продукти:
1/2 глава лук
1 морков
1 стрък селари
1/2 червена чушка
1/2 домат
30 г перлен ориз
30 г краве масло
1,5 л рибен бульон (зеленчуков)
1/2 връзка девисил
1/4 връзка магданоз
за рибените топчета:
200 г филе от риба пангасиус
1 жълтък
50 г брашно
50 мл прясно мляко
1 г сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус
олио и брашно за овалване
за застройката:
1 жълтък
4 с. л. кисело мляко
1 с. л. брашно
сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:
1
Супа с рибени топчета
Лукът, морковът, чушката и селарито се нарязват наситно и се запържват в маслото.

 


2
Супа с рибени топчета 2
Когато омекнат се прибавя оризът и се бърка докато стане стъклен.


3
Супа с рибени топчета 3
Сипва се бульонът и се оставя да заври.


4
Супа с рибени топчета 4
Рибата се смила в блендер, докато стане на пюре.


5
Супа с рибени топчета 5
Прибавят се млякото, брашното, содата, сол и черен пипер и отново се разбива. Накрая се слага жълтъкът и отново се разбива за кратко.


6
Супа с рибени топчета 6
С помощта на лъжици, които са натопени в олио, се оформят топчета.


7
Супа с рибени топчета 7
Те се овалват в брашното и се пускат в супата, заедно с наситнения девесил. Доматът се обелва и се настъргва в супата и тя се оставя да ври още 5 минути.


8
Супа с рибени топчета 8
В касерола се прави застройката, като се разбъркват жълтъка, брашното, киселото мляко и сокът от лимона. Сипва се малко от супата, разбърква се и съдът се слага на котлона, за да кипне течността.


9
Супа с рибени топчета 9
След това се пресипва в тенджерата. Отгоре се поръсва с наситнения магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2013
Топчетата могат да са от друга риба – сьомга, пъстърва, филе от бяла риба. Пангасиусът е с неутрален вкус, затова по желание могат да се добавят още подправки – риган, чили или магданоз. В тази рецепта ароматен е бульонът, а не топчетата :) Те се надуват при варенето, защото имат сода, но целта ни беше да са пухкави :)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2013
Бульонът е превъзходен, но топчетата бяха блудкави и се подуха доста при варенето. Дали не може да са от друга риба? Изобщо няма ли друг метод за приготвянето им?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта