Супа с тортелини

Един по-различен вариант на типичното неделно ястие от Болоня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни тортелини със сирене
800 г домати от консерва на кубчета
1 глава лук
1 л пилешки бульон
1 ч. л. сух риган
100 г сирене „Пармезан“
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа с тортелини
Лукът се нарязва на шайби и се запържва в зехтина.
2
Супа с тортелини  2
Наливат се доматите и бульонът. Щом кипне, се оставя на огъня 10–15 минути.

3
Супа с тортелини  3
Добавят се тортелините и се овкусява с риган, сол и черен пипер.

4
Супа с тортелини  4
Супата се готви още 4–5 минути. Сервира се с настърган пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2017
Добавих моркови и чесън. И направих соса по-гъст. Стана много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Невероятно вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: