Супа със свинско и ротини

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 26.04.2015
Супа със свинско и ротини
 
Необходими продукти:
400 г свинско месо (не тлъсто)
2 средно големи моркова
3 картофа
1 малка глава лук
250 г ротини
100 мл прясно мляко
3-4 с. л. зехтин
1 кубче телешки бульон
2 щипки червен пипер
магданоз
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:
балсамов оцет
червено вино


Начин на приготвяне:
1
Нарежете месото на малки късчета и го мариновайте за няколко часа в хладилник, накиснато в балсамовия оцет и виното.
2
Картофите и морковите нарежете на по-дребни кубчета, а лука накълцайте.
3
Загрейте зехтина и сложете маринованото свинско да се запържи, докато промени цвета си.
4
След това добавете за няколко минути лука, след което морковите и накрая картофите, като хубаво объркате.
5
След 3-4 минути, когато и картофите се запържат леко, добавете червения пипер и долейте телешкия бульон, разтворен в гореща вода. Съотношението продукти-вода е 1 към 3.
6
Добавете сол и черен пипер и оставете супата да ври за около 30 минути.
7
След това добавете пастата и прясното мляко и разбъркайте, докато пастата се свари.
8
Поднесете порция топла супа, поръсена с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: