Супа топчета от риба

Дата: 11.04.2002
Източник: Бон Апети
Супа топчета от риба
 
Необходими продукти:
1 морков
2 шепи спанак (нарязан наедро)
олио
1/2 глава лук
1 яйце
1 к. ч. нишесте
1 ч. л. соев сос
1/4 ч. л. натриев глутаминат (1/2 ч. л. вегета)
3 кефала (филе бяла риба)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
пера зелен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Супа топчета от рибаКефалът се почиства от люспите, кожата и костите. Филетата се поставят в купа.
2
Супа топчета от риба 2Костите, кожата и предвидените за бульон зеленчуци се заливат с 2 л студена вода, кипват и се варят на умерен огън 30 минути. След това бульонът се прецежда и се запазва, а зеленчуците се изхвърлят.
3
Супа топчета от риба 3Рибните филета, нарязан наедро лук и останалите съставки за топчетата се поставят в кухненски робот. Сместа се смила. Оформят се топчета.
4
Супа топчета от риба 4Прецеденият бульон се кипва и в него се поставят топчетата.
5
Супа топчета от риба 5След последното топче се прибавя спанакът. Супата се вари 5-6 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязан надребно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта