Супа топчета по унгарски

Дата: 20.01.2004
Източник: Бон Апети
Супа топчета по унгарски
 
Необходими продукти:
2–3 картофа
2–3 стръка магданоз
1/2 глава лук
1 яйце
250 г телешка кайма
2–3 щипки ким
2–3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. свинска мас
2 кубчета телешки бульон
1/2 глава лук
2 щипки майорана
 

Начин на приготвяне:
1
Супа топчета по унгарскиСвинската мас се разтопява в тенджера и в нея се запържва за минута нарязаният наситно лук. Овкусява се с червения пипер, разбърква се, налива се 1,5 л вода и се натрошават кубчетата бульон. Щом кипне, се прибавят нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари на слаб огън около 10–15 минути.
2
Супа топчета по унгарски 2Топчетата се приготвят, като ситно накълцаният лук се размесва с яйцето, телешката кайма и наситненият магданоз. Сместа се поръсва с майорана и се омесват малки кюфтенца.
3
Супа топчета по унгарски 3Сварените вече картофи се поръсват с ким, добавя се доматеното пюре и готовите кюфтенца и се оставя да ври на тих огън още 15 минути. При сервиране супата може да се гарнира с лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


329 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта