Супа топчета с телешка кайма

Дата: 28.01.2016
Източник: Valensia
ТИТЛА: Чирак
Супа топчета с телешка кайма
 
Необходими продукти:
400-500 г телешка кайма
1 глава лук
3-4 средно големи картофа
2 средно големи моркова
1 малка глава целина
100 г пащърнак
2-3 с. л. кисело мляко
1 жълтък
фиде
брашно
олио
магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се задушава за няколко минути, с малко олио и вода, заедно с морковите, целината и пащърнака.
2
Добавят се нарязаните на малки кубчета картофи и се налива вода. Когато водата заври, се пускат оваляните в брашно топчета.
3
Супата се оставя да ври на слаб огън, до омекване на зеленчуците.
4
5-10 минути, преди съдът да се дръпне от котлона се слага фидето.
5
Супата се оставя малко да изстине и през това време се приготвя застройката. Яйцето и киселото мляко трябва да са със стайна температура. Жълтъкът се отделя и се смесва с киселото мляко, като към тях се капват няколко капки оцет. Малко от супата се налива постепенно към застройката, а след това получената смес се добавя към супата.
6
Готовата супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.





Съвет:
Супата е много подходяща за разнообразяване на детското меню.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


486 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта