Сурова морковена торта

Дата: 08.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
300 г сурово кашу
50 г кокосово масло
50 г захар
80 мл мед
4 с. л. портокалов сок
4 с. л. лимонов сок
1 ванилия
за блата:
400 г моркови
160 г овесени ядки
150 г сушен ананас
120 г сушени кайсии
100 г кокосови стърготини
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Сурова морковена тортаКашуто се накисва в студена вода за една нощ. След това се измива и се отцежда. Смила се много добре с лимоновия сок, меда, разтопеното кокосово масло, захарта, ванилията и портокаловия сок.
2
Сурова морковена торта 2В блендер се смилат орехите, ананаса, кайсиите и кокосовите стърготини.
3
Сурова морковена торта 3Прибавят се почистените и настъргани моркови, смлените в кафамелачка овесени ядки и канелата, и всичко се смила много добре.
4
Сурова морковена торта 4Във форма за торта (с диаметър 24 см) се слага половината от сместа за блата, намазва се с половината от крема от кашу, следва смес за блат и отново крем.
5
Сурова морковена торта 5Тортата се оставя в хладилник за минимум 6 часа. Изважда се от формата. По желание се украсява с нарязани орехи или се поръсва с канела.



Съвет: Ако пластовете са много течни, след полагането на първия пласт крем, тортата се прибира в хладилник и след това продължава подреждането.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Благодаря! :-) И аз така си мислех, но все пак реших да попитам. Не държа тортата да е постна.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Да, Даниела, но в такъв случай тортата няма да бъде постна.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2016
Кокосовото масло може ли да се замени с краве?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта