Сусамови хлебчета

Златисти и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
120 мл прясно мляко
1 с. л. зехтин (+ за намазване)
2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам и нигела за поръсване

за пълнежа:
170 г сусамов тахан
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сминдух



Начин на приготвяне:
1
Сусамови хлебчета
Маята се разтваря в 120 мл топла вода.
2
Сусамови хлебчета 2
Брашното се смесва със солта, зехтина, маята, захарта и прясното мляко, и се замесва меко, еластично тесто.
3
Сусамови хлебчета 3
Оставя се да втаса, след което се разточва на тънка кора.
4
Сусамови хлебчета 4
Сусамовият тахан се смесва със сминдуха и смачканите на паста скилидки чесън.
5
Сусамови хлебчета 5
Кората се маже със сместа и се поръсва със сол.
6
Сусамови хлебчета 6
Навива се стегнато руло и се реже на парчета, които се завиват на охлюви и се разточват питки
7
Сусамови хлебчета 7
Подреждат се в тави върху пергаментова хартия. Оставят се да починат 20 минути.
8
Сусамови хлебчета 8
Мажат се със зехтин и се поръсват със сусам и нигела.
9
Сусамови хлебчета 9
Пекат се 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2021
Таханът прави вкуса страхотен. Любими.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2019
Страхотно се получиха! Последния път преди да навия на руло реших да сложа и настърган пармезан. Много ни хареса ;-)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2018
Чудесни хлебчета!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: