Сушени домати

Фантастична добавка към паста, салати, предястия...
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2019
Сушени домати
 
Необходими продукти:
2 кг зрели консервни домати
300 мл зехтин
2 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
морска сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сушени домати

Доматите се нарязват на тънки резени.


2
Сушени домати 2

Подреждат се в тава върху хартия за печене и се сушат в загрята на 90 градуса фурна, без вентилатор, за 4–5 часа. 

 


3
Сушени домати 3

Поставят се в буркан и се заливат със зехтина. Прибавят чесънът, мащерката, морска сол и прясно смлян пипер меланж на вкус.


 


Съвети: 


Един от най-подходящите за сушене сортове е „Рома“ – евтини, без семена и вода, с плътно месо. 


Може да съхранявате доматите в хладилник около 2 месеца. 


Ароматизираният зехтин от доматите може да използвате както за овкусяване на салати, така и за готвене. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Любимите доматчета :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: