Сушени домати

Дата: 30.08.2012
Източник: Бон Апети
Сушени домати
 
Необходими продукти:
2 кг зрели консервни домати
300 мл зехтин
2 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
морска сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сушени домати
Доматите се нарязват на тънки резени.


2
Сушени домати 2
Подреждат се в тава върху хартия за печене и се сушат в загрята на 90 градуса фурна, без вентилатор, за 4–5 часа. 

 


3
Сушени домати 3
Поставят се в буркан и се заливат със зехтина. Прибавят чесънът, мащерката, морска сол и прясно смлян пипер меланж на вкус.


 


Съвети: 


Един от най-подходящите за сушене сортове е „Рома“ – евтини, без семена и вода, с плътно месо. 


Може да съхранявате доматите в хладилник около 2 месеца. 


Ароматизираният зехтин от доматите може да използвате както за овкусяване на салати, така и за готвене. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Любимите доматчета :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта