Сутляч

Дата: 01.05.2004
Източник: Бон Апети
Сутляч
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
1/2 к. ч. ориз
3 ванилии
350 г захар
1/2 пакет нишесте (ванилово)
 

Начин на приготвяне:
1
СутлячОризът се сварява, като се оставя леко твърд. Млякото се кипва, като малко преди това се прибавя захарта и се бърка, докато се разтвори. Нишестето се разтваря в студена вода.
2
Сутляч 2Свареният и изцеден ориз се добавя към млякото и се разбърква. Постепенно се слага и разтвореното нишесте, като се бърка, накрая се прибавят ванилиите.
3
Сутляч 3Сместа се разпределя в купички или тимбалчета и се подреждат в тава, в която се налива вода, колкото да достигне половината височина на купичките. След това тавата се поставя в силно загрята до температура 200 градуса фурна и се пече 20–25 минути, докато сместа добие златиста коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта