Свинска плешка с ябълки

Дата: 14.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка (без кост)
800 г ябълки (сорт „Гала“)
600 мл пилешки бульон
500 мл ябълков сок
60 мл олио
6 глави лук
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинска плешка с ябълкиЛукът се реже на лодки и се запържва в половината от олиото, докато започне да се карамелизира.
2
Свинска плешка с ябълки 2Ябълките се почистват от семките и без да се белят, се режат на лодки.
3
Свинска плешка с ябълки 3Месото се овкусява със сол и черен пипер и се маже с останалото олио. Запържва се в суха тенджера с термоустойчиви дръжки на силен огън, от всички страни, до златисто.
4
Свинска плешка с ябълки 4Прибавят се ябълковият сок, бульонът, ябълките, дафиновите листа, карамеленият лук, сол и черен пипер на вкус.
5
Свинска плешка с ябълки 5Съдът се покрива с алуминиево фолио, похлупва се и ястието се пече около 4 часа в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Свинска плешка с ябълки 6Свинското се поднася с ябълките и соса от печенето, като по желание се гарнира със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Не е задължително да се използва фреш от ябълки. Ябълковият сок в тази рецепта има за цел да даде още по-добър аромат на ястието. Може да се сложи натурален сок от ябълки – по възможност без консерванти и оцветители.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Какъв трябва да е ябълковия сок? Прясно изцеден?
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2016
Много свежо и различно Още преди да приключим с вечерята ме питаха кога ще го сготвя пак
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта