Свински бут с велуте от магданоз

Дата: 21.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински бут с кожа
2 глави лук
1 морков
1 стрък селъри
1 глава чесън
1 л пилешки бульон
2 карамфилчета
1 ч. л. пипер меланж
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
за пастата:
8 карамфилчета
1 ч. л. пипер меланж
50 г мед
1 с. л. зехтин
1 с. л. бял винен оцет
50 г едрозърнеста горчица (ретро)
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 глава шалот
1 скилидка чесън
2 връзки магданоз (големи)
100 мл пилешки бульон
50 мл животинска сметана
1 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Свински бут с велуте от магданоз
Месото се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Свински бут с велуте от магданоз  2
В съд за печене се слагат главата чесън, разрязана надве, морковът, лукът и селърито, нарязани наедро, прибавят се дафиновите листа, пипера меланж и карамфилчетата. Слага се месото с кожата нагоре и се залива с бульона. Пече се в загрята на 90 градуса фурна, с вентилатор, за 8 часа.

 

 


3
Свински бут с велуте от магданоз  3
Изпеченото месо се изважда върху скара да се охлади. (Бульонът от печенето може да се използва като основа за супа или сос). Кожата се отделя, като подкожната мазнина се оставя върху месото.

 


4
Свински бут с велуте от магданоз  4
В хаванче се стриват карамфилчетата за пастата и пипера меланж. Смесват се с меда, зехтина, горчицата, оцета, сол и черен пипер.

 


5
Свински бут с велуте от магданоз  5
С получената паста се намазва месото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до получаването на хубава коричка – 30 минути.

 


6
Свински бут с велуте от магданоз  6
Листата на магданоза за соса се накъсват. Бланшират се за 5–6 секунди в кипяща вода. След това се отцеждат и веднага се смилат в блендер с 3–4 кубчета лед. Така магданозът запазва цвета си и се смила по-добре.

 


7
Свински бут с велуте от магданоз  7
В касерола се загрява маслото и в него се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно. Добавя се брашното и след като се позапържи, постепенно се налива бульонът (за да не стане брашното на бучки). Накрая се сипва сметаната.

 


8
Свински бут с велуте от магданоз  8
Прибавя се магданоза, кипва се и се сваля от огъня. Прецежда се и се овкусява със сол и черен пипер.

 

 


9
Свински бут с велуте от магданоз  9
Месото се нарязва и се сервира с магданозеното валуте.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта