Свински джолан с кисело зеле

Дата: 23.12.2011
Източник: Бон Апети
Свински джолан с кисело зеле
 
Необходими продукти:
4 предни свински джолана
1 глава лук
1/2 глава чесън
2 моркова
1 с. л. доматено пюре
200 мл червено сухо вино
2 с. л. олио
3–4 стръка мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
за зелето:
500 г кисело зеле
200 г пушен бекон
100 г сирене “Ементал”
2–3 стръка мащерка
1 дафинов лист
червен и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински джолан с кисело зеле
Джоланите се овкусяват със сол и черен пипер и се запечатват от всички страни на тиган в олиото. След това се преместват в дълбок съд за печене.


2
Свински джолан с кисело зеле 2
В същото олио се запържват лука, чесъна и морковите, нарязани наедро. Когато са готови, се добавят към джоланите.

 


3
Свински джолан с кисело зеле 3
Слагат се мащерката и дафиновите листа, наливат се чаша вода и виното. Съдът се похлупва и се пече в загрята на 100 градуса фурна за 10 часа.


4
Свински джолан с кисело зеле 4
След това джоланите се изваждат върху скара в тава и се запичат на 180 градуса във фурната за 10 минути, колкото да хванат хрупкава коричка.


5
Свински джолан с кисело зеле 5
Сокът от печенето се прецежда и се отстранява част от мазнината, която се е отделила. Сипва се в касерола, добавя се доматеното пюре и се оставя на слаб огън, да се редуцира.


6
Свински джолан с кисело зеле 6
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва с олиото.


7
Свински джолан с кисело зеле 7
Прибавя се нарязаното натънко зеле и се овкусява с мащерката, дафиновия лист, черен и червен пипер. Готви се на слаб огън, докато зелето омекне и се изпари цялата течност.


8
Свински джолан с кисело зеле 8
Съдът се сваля от котлона, добавя се настърганото сирене и се бърка до разтопяването му.


9
Свински джолан с кисело зеле 9
В чинии се слага от зелето, отгоре се поствя джолан и се гарнира със соса.


 


Съвет: Зелето може да се запече във фурна за десетина минути на 180 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта