Свински гърди със смокинов аромат и задушен спанак

Дата: 23.11.2009
Източник: Бон Апети
Свински гърди със смокинов аромат и задушен спанак
 
Необходими продукти:
800 г свински гърди (обезкостени)
100 г сушени домати
1 с. л. каперси
200 г маслини (без костилки)
100 мл зехтин
800 г спанак
2 щипки бял пипер
1 бурканче смокиново сладко (300 г)
300 мл соев сос
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинските гърди се режат на дълги ленти с дебелина 0,5 см. Мариноват се в соевия сос, нарязаните на половинки смокини и сиропа от сладкото. Овкусяват се с пипера и се оставят да престоят около 30 минути.
2
Маринованото месо се изпича на скара или в сгорещен тефлонов тиган.
3
Спанакът се почиства, бланшира се за кратко във вряща подсолена вода, отцежда се и се нарязва наситно. Сушените домати се накисват за кратко във вода, отцеждат се и се наситняват.
4
Зехтинът се сгорещява и в него се задушава спанакът. Добавят се нарязаните на шайби маслини, каперсите и сушените домати.
5
Месото се сервира с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта