Свински гърди със зелен боб и картофено пюре

Този път на свинското достойно му партнират ароматни подправки и сезонни зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свински гърди с кост
1 кг зелен боб
1 връзка копър
1 глава червен лук
1 зелена чушка
2 моркова
6 скилидки чесън
1 стрък селъри
50 г краве масло
100 мл червено вино
600 мл вода
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1/4 ч. л. кимион на зърна
пипер меланж на зърна на вкус

за пюрето:
500 г картофи
30 г краве масло
50 мл прясно мляко
сол и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре
Краищата на боба се отрязват и шушулките се нарязват на 3.
2
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре 2
Свинските гърди се обезкостяват,нарязват се и се запичат в сух съд, заедно с костите (за повече аромат на ястието), до зачервяване и докато пуснат мазнина.
3
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре 3
Лукът, чушката, морковите, селърито и 3 скилидки чесън се нарязват наситно и се прибавят в съда. Слага се маслото. Щом се запържат, се подправят с пипер меланж, дафиновия лист и червения пипер. Разбъркват се, деглазират се с виното и се налива вода. Слага се фасулът и ястието се оставя да къкри под капак за 1 час.
4
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре 4
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се до омекване. Намачкват се и се овкусяват със сол и индийско орехче. Прибавя се маслото и се намачква. Без да се спира да се мачка се налива загрятото мляко.
5
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре 5
В хаванче се стриват останалият чесън с кимиона и малко сол. Ароматната смес се добавя в готовата яхния, както и наситненият копър. Посолява се.
6
Свински гърди със зелен боб и картофено пюре 6
Готовото ястие се поднася с картофеното пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: