Свински ивички с черешов сос

Дата: 13.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински бут без кост
1 резен джинджифил
1 щипка едро счукан лют пипер
2-3 щипки бахар
3 с. л. балсамов оцет
1/2 глава лук (30 г)
200 г череши
1 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
1 белтък
5-6 с. л. олио за пържене
захар и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински ивички с черешов сосМесото се нарязва на ивички и сланината се почиства.
2
Свински ивички с черешов сос 2Приготвя се марината, като нишестето, белтъкът и соевият сос се смесват добре. Изсипва се месото, разбърква се и се оставя да престои 30 минути.
3
Свински ивички с черешов сос 3Маринованите ивички се пържат около 5 минути в предварително загрято олио. След това се изваждат и в същата мазнина се запържва наситненият лук, ароматизира се с настърган бахар и се изсипват обезкостените череши.
4
Свински ивички с черешов сос 4След 30 минути се налива балсамовият оцет. Задушава се под капак 3 минути, налива се малко вряла вода, задушава се още 2-3 минути и черешите се намачкват. Поръсва се със сол, захар, наситнен джинджифил и едро счукан лют пипер.
5
Свински ивички с черешов сос 5Месото се изсипва в готовата салса и се задушава 5 минути. След това се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта