Свински котлет с горчица

Дата: 18.03.2009
Източник: Бон Апети
Свински котлет с горчица
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг мариновано беконово филе (контрафиле)
пълнозърнеста ирландска горчица на вкус
750 г картофи
100 г бекон
50 г лук
125 мл готварска сметана
100-150 мл бульон от свинското
1-2 с. л. зехтин
100-150 г кашкавал
1-2 с. л. масло
1-2 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
50 г краве масло
2 стръка праз
2 стръка целина
1 морков
2 с. л. пълнозърнеста ирландска горчица
1/2 с. л. кафява захар
черен пипер на вкус
1 ч. ч. готварска сметана
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински котлет с горчицаМесото се слага в тенджера със студена вода, добавят се нарязаните морков, праз и целина и се поръсва с черен пипер. Кипва се и се вари около 60 минути (по 20 минути за всеки 1/2 кг месо).
2
Свински котлет с горчица 2След това част от сланината се отстранява и по повърхността на месото се правят ромбоидни разрези с нож.
3
Свински котлет с горчица 3Пълнозърнестата ирландска горчица и кафявата захар се смесват и месото се намазва с приготвения топинг.
4
Свински котлет с горчица 4Отгоре се слагат парченца краве масло, месото се поставя в дълбока тава и се запича за 20 минути в предварително силно загрята фурна.
5
Свински котлет с горчица 5Маслото, брашното, сметаната за соса и малко пилешки бульон се смесват в касерола, добавя се горчица на вкус и се загряват, като се бъркат.
6
Свински котлет с горчица 6Беконът се нарязва на малки парченца и се запържва в тиган с малко зехтин, като се бърка. Добавя се наситненият лук и се пържи, като продължава да се разбърква.
7
Свински котлет с горчица 7Дъното на намаслен съд за печене се покрива с пласт от предварително сварените и нарязани на колелца картофи. Поръсват се с черен пипер и върху тях се сипва част от запържената смес. Отново се слагат ред картофи и плънка, овкусява се с черен пипер и се покрива с трети пласт картофи.
8
Свински котлет с горчица 8Част от бульона от варенето на свинското се смесва със 125 мл готварска сметана и се сипва върху картофите.
9
Свински котлет с горчица 9Гарнитурата се покрива с филийки кашкавал и се запича за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


424 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта