Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи

Дата: 12.04.2013
Източник: Бон Апети
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи
 
Необходими продукти:
за котлетите:
4 свински котлета (800 г)
30 г горчица
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за билковата коричка:
4 филии твърд хляб
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
6 стръка магданоз
4 стръка мащерка
1 щипка сол
за гарнитурата:
800 г дребни пресни картофи
4 стръка пресен лук
4 стръка пресен чесън
60 мл зехтин
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи
Хлябът се смила в блендер заедно със зехтина, чесъна, магданоза и мащерката (само листата) докато се получат трохи. Овкусяват се със сол.

 


2
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи  2
Котлетите се намазват със зехтина, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Запечатват се за 3–4 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган, до получаване на златиста коричка. Прехвърлят се в тава.

 


3
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи  3
Намазват се с горчицата отгоре, и се покриват плътно с ароматните трохи. Пекат се в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 6–7 минути.

 


4
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи  4
Картофите се измиват и се сипват в тава. Заливат се със зехтина и се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в загрята на 200 градуса фурна и се пекат 50 минути. После температурата се увеличава на 240 градуса и се пекат още 10 минути.

 


5
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи  5
Лукът, чесънът и магданозът се нарязват наситно и се добавят към готовите картофи. Разбърква се.

 


6
Свински котлети с хрупкава коричка и пресни картофи  6
Пържолите се сервират с картофите.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2014
Спазвах точно рецептата и станаха невероятни :) В рамките на месец ги приготвих цели три пъти,любими са на семейството ми :)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2014
Сготвих тази рецепта два пъти. Паржолите станаха любими на семейството. Не стават сухи, когато месото е по-дебело!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2014
Не стават сухи, когато месото е по-дебело :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Пържолите станаха много вкусни , но малко сухички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта