Свински котлети с тапенада

Дата: 04.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. дижонска горчица
зехтин за мазане
сол и черен пипер на вкус
за тапенадата:
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г зелени маслини (без костилки)
50 г черни маслини (без костилки)
3 филета аншоа
1 скилидка чесън
1 с. л. каперси
1 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с тапенадаМаслините, аншоата и каперсите се нарязват наситно и се смесват със смачкания на паста чесън.Наливат се лимоновият сок и зехтинът, овкусява се с ригана и се разбърква.
2
Свински котлети с тапенада 2Готовата тапенада се разделя надве. Към едната половина се прибавят наситненият магданоз и дижонската горчица.
3
Свински котлети с тапенада 3Котлетите се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Свински котлети с тапенада 4След това се овалват в тапенадата с магданоз и се прехвърлят в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се на грил програма за 6–7 минути от едната страна, обръщат се и се пекат още 5 минути.
5
Свински котлети с тапенада 5Поднасят се с останалата тапенада.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта