Свински крака в гювече

Дата: 10.12.2012
Източник: vaskab
ТИТЛА: Чирак
Свински крака в гювече
 
Необходими продукти:
4 броя свински крачета
100 г сирене
100 г лютеница
2 броя яйца
10 зърна черен пипер
3-4 броя дафинов лист
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1

Крачетата се измиват обилно в студена вода, или по-добре да се изкиснат за няколко часа. Поставят се в тенджера и се заливат с вода - да ги покрие 5-6 см. Добавя се сол, черен пипер и дафиновия лист. В тенджера под налягане се варят 2 часа и 30 минути, в нормална тенджера - 3 часа и 30 минути и се долива топла вода ако е необходимо.


2

След сваряване се обезкостяват (по-лесно е докато са горещи), месото се накъсва на парченца и се слага в голяма купа.


3

Натрошава се сиренето и се добавя при месото. Там се добавя и лютеницата и се разбърква. Разделя се на две части и се пълнят две гювечета.


4

Във всяко гювече се добавя по 3 с. л. бульон (от варенето). Пекат се в фурна при температура 200 градуса, 15 минути. Счупва се по едно яйце във всяко гювече и се допича още 2-3 минути. Поднасят се топли.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта