Свински пържоли с ананас

Екзотична комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за маринатата:
200 г печени люти мариновани чушки
1 връзка кориандър
1 ч. л. пушен червен пипер
5 с. л. мед
1 лайм
чили на вкус
сол и черен пипер на вкус

за пържолите:
4 свински котлета
1 глава червен лук
1/4 ананас
4 стръка мента
2 с. л. бял балсамов оцет
сол на вкус
парче сланина за намазване на скарата


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с ананас
Маринатата се приготвя като почистените от дръжките печени люти чушки се смилат в блендер, заедно с меда, кориандъра, кората от лайма, пушения червен пипер, чилито, сол и черен пипер на вкус.
2
Свински пържоли с ананас 2
Котлетите се мариноват в сместа за около 4–5 часа, като е добре, периодично да се обръщат. Препоръчително е, преди да се поставят върху скарата, да са със стайна температура.
3
Свински пържоли с ананас 3
Готвят се от всички страни, до златисто, върху предварително намазана със сланина и добре загрята скара.
4
Свински пържоли с ананас 4
Ананасът се почиства, реже се на дебели парчета и се пече върху предварително намазана със сланина скара, заедно с обеления и нарязан наедро лукът, докато омекнат.

5
Свински пържоли с ананас 5
След това твърдата част от средата на ананаса се отстранява.
6
Свински пържоли с ананас 6
Останалата част се нарязва наситно и се смесва с наситнените лук и мента.
7
Свински пържоли с ананас 7
Прибавя се балсамовият оцет, посолява се, разбърква се и се поднася с котлетите.



Съвет:
Готовата марината може да се съхранява 1 седмица в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: