Свински пържоли с ананас

Дата: 04.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за маринатата:
200 г печени люти мариновани чушки
1 връзка кориандър
1 ч. л. пушен червен пипер
5 с. л. мед
1 лайм
чили на вкус
сол и черен пипер на вкус
за пържолите:
4 свински котлета
1 глава червен лук
1/4 ананас
4 стръка мента
2 с. л. бял балсамов оцет
сол на вкус
парче сланина за намазване на скарата
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с ананасМаринатата се приготвя като почистените от дръжките печени люти чушки се смилат в блендер, заедно с меда, кориандъра, кората от лайма, пушения червен пипер, чилито, сол и черен пипер на вкус.
2
Свински пържоли с ананас 2Котлетите се мариноват в сместа за около 4–5 часа, като е добре, периодично да се обръщат. Препоръчително е, преди да се поставят върху скарата, да са със стайна температура.
3
Свински пържоли с ананас 3Готвят се от всички страни, до златисто, върху предварително намазана със сланина и добре загрята скара.
4
Свински пържоли с ананас 4Ананасът се почиства, реже се на дебели парчета и се пече върху предварително намазана със сланина скара, заедно с обеления и нарязан наедро лукът, докато омекнат.

5
Свински пържоли с ананас 5След това твърдата част от средата на ананаса се отстранява.
6
Свински пържоли с ананас 6Останалата част се нарязва наситно и се смесва с наситнените лук и мента.
7
Свински пържоли с ананас 7Прибавя се балсамовият оцет, посолява се, разбърква се и се поднася с котлетите.



Съвет:
Готовата марината може да се съхранява 1 седмица в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта