Свински пържоли с гъби и праз

Дата: 20.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост
500 г дребни печурки
300 г праз
250 г животинска сметана
50 г пушен бекон
350 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с гъби и празМесото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашно от двете страни и се запържва в 1 с. л. олио, докато стане златисто.
2
Свински пържоли с гъби и праз 2Прехвърля се в керамична тава.
3
Свински пържоли с гъби и праз 3В съда от готвенето на месото, се запържват почистените и разполовени по дължина гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се.
4
Свински пържоли с гъби и праз 4Запържва се беконът, нарязан на кубчета. Прибавя се наситненият праз и щом се запържи, се налива бульонът.
5
Свински пържоли с гъби и праз 5Овкусява се с майорана, сол и черен пипер. Готви се 5–10 минути, сипва се сметаната и се оставя за още 5–10 минути.
6
Свински пържоли с гъби и праз 6Добавят се гъбите. Сместа се разбърква и с нея се заливат пържолите.
7
Свински пържоли с гъби и праз 7Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Тъй като използвах малко по-голяма тавичка отстрани до пържолите поставих и цели средно големи обелени картофи - получиха се страхотни. Също така след един час под фолио ги оставих във фурната още 10-15 мин без фолио, за да се запекат. Прекрасна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
Аз го направих в гювеч и сложих няколко парчета топето сирене - стана супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Направих рецептата с моите любими манатарки.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Много вкусни.уникално крехко и сочно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта