Свински пастет в тесто

Дата: 06.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
1 1/4 ч. ч. брашно
30 мл вода
80 г краве масло
30 мл животинска сметана
1 жълтък
1/4 ч. л. сол
за плънката:
200 г свинско контрафиле
350 г свински гърди (без кост)
1/2 глава лук
1 яйце
1 жълтък
1 с. л. краве масло
1 с. л. бренди
2 с. л. бял винен оцет
30 мл животинска сметана
3–4 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
1 щипка кориандър
1 дафинов лист
1/2 ч. л. черен пипер
1/3 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пастет в тесто
Свинското контрафиле се нарязва натънко и се маринова за 1 час с мащерката, брендито, сол и черен пипер.

 


2
Свински пастет в тесто 2
Брашното се смесва със солта и жълтъка в блендер, добавят се маслото (трябва да е студено) и сметаната и се разбива. Налива се водата и отново се блендира. Доомесва се с ръце, увива се във фолио и тестото се прибира се в хладилник поне за 30 минути.

 


3
Свински пастет в тесто 3
Маслото за плънката се разтопява в тиган и на средна температура се запържва наситнения лук, докато омекне. След това се добавят  мащерката, дафиновият лист, индийското орехче, кориандъра, солта и пипера. След 3-4 минути се добавя оцета и се готви докато се изпари цялата течност. Оставя се да се охлади, след което се маха дафиновият лист.

 


4
Свински пастет в тесто 4
Свинските гърди се смилат в блендер, след това се добавя изстиналата лучена смес и пак се блендира. Добавя се сметаната и яйцето и отново се разбърква.

 


5
Свински пастет в тесто 5
Форма за терин се намазва с масло и се слага хартия за печене – на дъното и по стените. Тестото се разточва с дебелина 5 мм върху набрашнен плот и се разпределя във формата. Излишното тесто се изрязва.

 


6
Свински пастет в тесто 6
Слага се половината от сместа, после се подрежда свинското контрафиле и отгоре се разпределя останалата смес.

 


7
Свински пастет в тесто 7
Тестото от стените се прегъва навътре и се намазва с жълтък. От изрязаното тесто се разточва капак и се намазва с жълтък, залепва се отгоре и се намазва с жълтък, а ако е по-голям от формата, отново се изрязва.

 


8
Свински пастет в тесто 8
Правят се два отвора с помощта на ринг. Изрязаното тесто се разточва и се правят две капачета – малко по-големи. Те се залепват с помощта на жълтък, върху отворите. Охлажда се за 1 час в хладилник.

 


9
Свински пастет в тесто 9
Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това се махат капачетата от отворите и се поставят фунйики от хартия за печене, които помагат на парата на излиза по-лесно и да не остане тестото глетаво. Температурата се намалява на 180 градуса и се пече за около 50 минути или докато температурата вътре в месото достигне 77 градуса. Оставя се да се охлади и се сервира на стайна температура.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта