Свински шишчета с червено френско грозде

Дата: 19.04.2010
Източник: Бон Апети
Свински шишчета с червено френско грозде
 
Необходими продукти:
400 г свински шол или плешка
200 мл бяло вино
100 г лук
100 мл олио
1 с. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
50 г червено френско грозде
100 мл течна сметана
30 мл коняк
 

Начин на приготвяне:
1
Свинското се нарязва на кубчета с големина за шишчета и се маринова във разбърканите в купа продукти за маринатата. Разбърква се, за да се овкуси добре, след което престоява в хладилник не по-малко от 2 часа.
2
Месото се нанизва на дървени шишчета и се изпичат на грил тиган, на скара или във фурна (220 градуса за около 20 минути). Сосът се приготвя, като френското грозде се вари в коняка до изпаряването на алкохола, добавя се сметаната и се заливат готовите шишчета.
 

3

Ястието може да бъде поднесено върху ароматизиран с куркума ориз или сотирани ароматни картофи с масло и розмарин.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта