Свински шишчета с динен барбекю сос

Дата: 11.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г обезкостен свински врат
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. накълцан джинджифил
2 с. л. олио
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
50 мл бял вермут
100 г конфитюр от кайсии
200-250 г диня
1 с. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Свински шишчета с динен барбекю сосЛукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олиото за около 5 минути.
2
Свински шишчета с динен барбекю сос 2Сипват се накълцаният джинджифил и сусамовото семе, разбърква се и се пържи още не повече от минута.
3
Свински шишчета с динен барбекю сос 3С бъркане се добавят вермутът и кайсиевият конфитюр.
4
Свински шишчета с динен барбекю сос 4Динята се почиства от семките, пасира се и се прибавя в тенджерката при лука.
5
Свински шишчета с динен барбекю сос 5Накрая сместа се овкусява със соев сос и се вари на слаб огън около 20 минути.
6
Свински шишчета с динен барбекю сос 6Месото се нарязва на равни по големина кубчета и се нанизва на шишчета.
7
Свински шишчета с динен барбекю сос 7Шишчетата се пекат в намаслен грил тиган (или на барбекю), като малко преди да са напълно готови се намазват със соса от всички страни.
8
Свински шишчета с динен барбекю сос 8При сервиране се гарнират със студен или топъл динен сос и с малки кубчета диня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта