Свинско бонфиле

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. свинско бонфиле (400 г)
100 г кашкавал
100 г бекон
100 мл бяло вино
30 г стерилизирани гъби
1/2 морков
1 с. л. накълцан магданоз
1 с. л. горчица
2 ч. л. универсална подправка
олио за намазване
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. олио
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле

Кашкавалът, беконът и предварително бланшираният морков се нарязват на кубчета, а гъбите – на филии. Смесват се в купа и се подправят с накълцания магданоз, универсалната подправка, черен пипер и сол на вкус.


2
Свинско бонфиле  2
В месото се прави прорез, така че да се получи "джоб", и се пълни с приготвената плънка.
3
Свинско бонфиле  3

Месото се поръсва с универсална подправка и сол, намазва се с горчицата от всички страни и се пържи в нагорещеното олио. Когато е готово, се полива с бялото вино, налива се 1 – 1 1/2 к. ч. вода и се оставя да се задуши на слаб огън. След това се изважда.


4
Свинско бонфиле  4

Брашното се запържва в олиото до златисто и се сипва в останалия в тигана сос. Поръсва се с 1 ч. л. универсална подправка, черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се добавя останалата част от плънката (морков, гъби, бекон и кашкавал). Оставя се да поври.


5
Свинско бонфиле  5
Готовото месо се слага в порционна чиния, полива се със соса и се гарнира с микс от задушени зеленчуци, пържени картофи и шайби от краставица и домат.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2022
При мен стана много вкусно. За гарнитура направих салата и печен картоф - струва ми се по-подходящо.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2018
Вече разрязано :) Прекрасна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: