Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз

Дата: 19.04.2012
Източник: Бон Апети
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз
 
Необходими продукти:
2 бр. свинско бонфиле
1 скилидка чесън
50 г краве масло
20 мл зехтин
2–3 стръка магданоз
1/4 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 г пресни печурки
10 г сушени манатарки
2 глави шалот
80 мл червено вино
250 мл сос „Деми глас”
60 г краве масло
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за ориза:
150 г ориз „Басмати”
2 големи моркова
1 скилидка чесън
50 г краве масло
1 дафинов лист
250 мл зеленчуков бульон
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз
Бонфилето се обезципява, нарязва се на еднакви парчета (краищата се отстраняват и се използват за друго ястие). С дълъг, тънък нож (шило) се прави прорез в средата, по дължината на месото, като не се стига до края.

 


2
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 2
Мащерката и магданозът се наситняват, смесват се с 25 г студено масло и стритата на паста с малко сол скилидка чесън.

 


3
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 3
С тази смес се пълни месото. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 4
Запържва се в сгорещения зехтин и останалото масло от всички страни и след това се допича в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около  15 минути.

 


5
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 5
Сушените гъби за соса се накисват в гореща вода. Печурките се oбелват и се нарязват натънко.

 


6
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 6
В 1/2 от маслото и малко зехтин се запържват шалотът, нарязан наситно, прибавят се печурките и манатарките, отцедени добре от водата. Налива се виното и се кипва леко.

 


7
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 7
Сипва се соса „Деми-глас” и се оставя да къкри на слаб огън за 20–30 минути. Ако има нужда, се долива малко телешки бульон. Когато е готов, се подправя със сол и черен пипер, нарязан наситно магданоз и останалото масло, за блясък.

 

 


8
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 8
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Чесънът се нарязва наситно, оризът се измива със студена вода. В сгорещено масло се запържват първо морковите и чесънът. Прибавят се измитият ориз и дафиновият лист и се запържва още малко. Налива се зеленчуковият бульон и се оставя под капак за около 15 минути на слаб огън. Овкусява се със сол. После се отстранява от огъня, като капакът не се маха през следващите 10–15 минути.

 


9
Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз 9
Месото се нарязва по диагонал и се поднася с ориза, оформен в ринг, и със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
много вкусно се получава а ориза ми стана любим
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2013
Много ароматно свинско! Соса е разкошен! Поради липса на сос демиглас увеличих количеството вода и вино и добавих една чаена лъжичка брашно. Получи се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта