Свинско бонфиле с картофена коричка

Свински рула с хрупкава обвивка и чудна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2011
Свинско бонфиле с картофена коричка
 
Необходими продукти:
450 г свинско бонфиле
60 г испанско сирене (полутвърдо)
50 г хамон
2 картофа
30 мл олио
30 г краве масло
1–2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
300 г моркови
30 мл олио
30 г краве масло
30 г ретро горчица (едрозърнеста)
60 г заквасена сметана
3–4 листа салвия
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с картофена коричка

Бонфилетата се почистват от ципите. Срязват се по средата, за да може след това да се навият лесно на рула.

 


2
Свинско бонфиле с картофена коричка 2

В средата на всяко бонфиле се слагат парчета сирене и хамон, овкусява се със сол и черен пипер и се завиват стегнати рула.

 


3
Свинско бонфиле с картофена коричка 3

Картофите се настъргват на ситно ренде и с ръце се притискат по всички страни на рулата.

 


4
Свинско бонфиле с картофена коричка 4

Олиото и маслото се сгорещяват и в тях за аромат се слага розмаринът. Месото се посолява и се запържва в мазнината до получаване на златист цвят на картофите от всички страни. След това се допича в предварително загрята фурна на 160 градуса за 5–10 минути.

 

 

 


5
Свинско бонфиле с картофена коричка 5

Гарнитурата се приготвя, като морковите се режат на жулиен, задушават се в олиото и маслото и се овкусяват със сол и пипер. Добавя се горчицата, разбърква се и се сипва сметаната. Поръсва се с наситнената салвия.

 


6
Свинско бонфиле с картофена коричка 6

Рулата от бонфиле се режат на парчета и се поднасят с топлата гарнитура.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: