Свинско бонфиле с печена целина

Елегантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за целината:
6 малки глави целина (със стеблата)
60 г краве масло
100 мл мътеница
30 мл зехтин
1/2 лимон
4 стръка мащерка
2 стръка розмарин
2 стръка салвия
сол на вкус

за месото:
1 кг свинско бонфиле
80 мл кленов сироп (или мед)
3 с. л. ретро горчица
зехтин за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с печена целина
Кората на целината се почиства с белачка, а от стеблата се оставят около 8 см. За да не потъмнява, се слага във вода с малко лимонов сок.
2
Свинско бонфиле с печена целина  2
Главите целина се запържват в половината от зехтина.
3
Свинско бонфиле с печена целина  3
Добавя се маслото, наливат се 300–400 мл вода и се пускат целите клонки мащерка, розмарин и салвия. Посолява се и се готви на слаб огън, под капак, около час, докато целината омекне.
4
Свинско бонфиле с печена целина  4
Мътеницата се загрява съвсем леко с останалия зехтин. Овкусява се с няколко капки лимонов сок и със сол.
5
Свинско бонфиле с печена целина  5
Месото се почиства от ципите, намазва се със зехтин и се посолява. Готви се в загрят чугунен тиган, докато стане златисто от всички страни.
6
Свинско бонфиле с печена целина  6
Кленовият сироп се смесва с едрозърестата горчица. Готовото месо се прехвърля в тава и се намазва със сместа.
7
Свинско бонфиле с печена целина  7
Пече се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се, оставя се да почине 5 минути и се нарязва.
8
Свинско бонфиле с печена целина  8
Целината се разполовява по дължина. В чиния се слага от мътеницата, върху нея се поставя целината, а месото се аранжира отстрани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: