Свинско бонфиле с печена целина

Дата: 19.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за целината:
6 малки глави целина (със стеблата)
60 г краве масло
100 мл мътеница
30 мл зехтин
1/2 лимон
4 стръка мащерка
2 стръка розмарин
2 стръка салвия
сол на вкус
за месото:
1 кг свинско бонфиле
80 мл кленов сироп (или мед)
3 с. л. ретро горчица
зехтин за намазване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с печена целина Кората на целината се почиства с белачка, а от стеблата се оставят около 8 см. За да не потъмнява, се слага във вода с малко лимонов сок.
2
Свинско бонфиле с печена целина  2Главите целина се запържват в половината от зехтина.
3
Свинско бонфиле с печена целина  3Добавя се маслото, наливат се 300–400 мл вода и се пускат целите клонки мащерка, розмарин и салвия. Посолява се и се готви на слаб огън, под капак, около час, докато целината омекне.
4
Свинско бонфиле с печена целина  4Мътеницата се загрява съвсем леко с останалия зехтин. Овкусява се с няколко капки лимонов сок и със сол.
5
Свинско бонфиле с печена целина  5Месото се почиства от ципите, намазва се със зехтин и се посолява. Готви се в загрят чугунен тиган, докато стане златисто от всички страни.
6
Свинско бонфиле с печена целина  6Кленовият сироп се смесва с едрозърестата горчица. Готовото месо се прехвърля в тава и се намазва със сместа.
7
Свинско бонфиле с печена целина  7Пече се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се, оставя се да почине 5 минути и се нарязва.
8
Свинско бонфиле с печена целина  8Целината се разполовява по дължина. В чиния се слага от мътеницата, върху нея се поставя целината, а месото се аранжира отстрани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


400 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта